به نام خدا
موضوع : اختلال رفتاری ( صرع)
محقق : فریده شیخ احمدی- 85
مقدمه
صرع از جمله ناراحتیهایی است که بشر از زمانهای دور آن را می شناخته است. در کتاب علم الحیات بقراط و کتب سایر صاحب نظران علوم انسانی به این ناراحتی اشاره ی فراوان شده است. شناخت انسان در طول تاریخ از این ناراحتی فراخور فرهنگ و دانشی که داشته است، سبب گردیده که علل گوناگون را در پیدایش آن موثر بداند.
بیان مساله
دانش آموز 6 ساله ای، با نام ( آ- ب) که در کلاس اول دبستان درس می خواند دختر مهربان و عاطفی است که در این سال تحصیلی ( 85-86) یکی از بهترین دانش اموزان کلاس ما محسوب می شود، رفتار و نمراتش مورد رضایت و تشویق اولیاء مدرسه و خانواده می باشد ولی گاهی اوقات دچار رکود ذهنی و درسی می شود و از اینکه او را در گروه دانش آموزان متوسط می بینم ناراحت و نگران هستم این رفتار او باعث نگرانی خانواده علی الخصوص مادر دلسوز و علاقمند به او نیز شده است. موضوع را با مادر کودک در میان گذاشتیم ابتدا گفت: فرزندم دچار کم خونی است سپس با گذشت مدتی دیگر و مطرح نمودن وضعیت تحصیلی او دیدم که مادرش با ناراحتی فراوان اظهار داشت دچار سردرد است و اگر زیاد خسته شود و یا مسئله ای او را زیاد نگران کند و خواب کافی نداشته باشد دچار تشنج می شود. با همکاری و راهنمایی مدیر محترم مدرسه، این کودک همراه مادر به پزشک مراجعه نمود و پس از آزمایشات و معاینات دقیق نتیجه گرفتند که گرفتاریهای پیش آمده برای کودک نشان دهنده نوعی صرع است که بعد از شناسایی تا حد زیادی با داروهای مناسب تحت کنترل قرار گرفته است. به هر حال این کودک باید رژیم غذایی خاص مانند نخوردن غذاهای ترش و سرد را رعایت نماید. و سعی شود که خستگی و بی خوابی و مسائل عاطفی نگران کننده برای او پیش نیاید، تا ناراحتی او تجدید نشود زیرا ممکن است در کلاس و هر جای دیگر موجب تغییر رفتار او مخصوصا در چهره اش به صورت رنگ پریدگی شدید و گشادی چشمان او و بی حالی و خستگی مفرط شود، البته با تلاش تعدادی از عزیزان به حمد پروردگار این مسئله تا حدودی کنترل شده است.
نتیجه گیری
پس از گذشت چند ماه از سال تحصیلی دانش آموز من ( آ- ب) علاقه اش به درس و مدرسه و کلاس بخصوص من که معلم او هستم بیشتر شد. نسبت به وضع جسمی وروحی خود و توانائیهایش آگاه تر شد و در امتحان نوبت اول با نمرات عالی قبول شد و اکنون نیز بسیار مرتب و منظم تر از گذشته است.
به نظر من بهبود وضعیت رفتاری و تحصیلی او به این علت بود که از وضعیت جسمی و توانائیهای خود بیشتر آگاه شده بود و همکاری می کرد که داروها را به موقع بخورد و از خوراکیهائی که برای او مضر بود و بدن او حساس و سریع واکنش نشان می داد، تا حدودی پرهیز کند و بنده در مدرسه و اولیای گرامی او در خانه محیطی امن، بدون استرس و نگرانی توام با شادی و محبت برای او ایجاد کردیم.
خوشبختانه چون این دانش آموز تحت پوشش بیمه قرار دارد، هزینه زیادی متحمل نمی شود .